Kulinarna Wiola - Zakwas żytni do pieczenia chleba Do zrobienia zakwasu użyłam mąkę żytnią typ 720 Dzień 1 - do słoja 900 ml wsypałam szklankę mąki, wlałam 1,5 szklanki przegotowanej letniej wody.
![Chleb z Vermont na zakwasie z dodatkiem mąki żytniej razowej pieczony w żeliwnym garnku - Tajemnice smaku Chleb z Vermont na zakwasie z dodatkiem mąki żytniej razowej pieczony w żeliwnym garnku - Tajemnice smaku](https://tajemnicesmaku.pl/wp-content/uploads/2020/03/chleb-vermont-z-%C5%BCytni%C4%85-razowa-595x858.jpg)
Chleb z Vermont na zakwasie z dodatkiem mąki żytniej razowej pieczony w żeliwnym garnku - Tajemnice smaku
![Zakwas na chleb – jak go przygotować, przechowywać i wykorzystywać, by domowy chleb udał się za każdym razem? - Beszamel.pl Zakwas na chleb – jak go przygotować, przechowywać i wykorzystywać, by domowy chleb udał się za każdym razem? - Beszamel.pl](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-hKgo-vxG3-u4Nd_zakwas-na-chleb-664x442-nocrop.jpg)